torstai 12. elokuuta 2010

Jotakin valmista

Miten tämä elokuu on nyt ollutkin semmoista kiireaikaa, ettei käsityörintamalla oikein taphdu mitään! Töihin palaaminen loman jälkeen vie tietysti melkein kaikki voimavarat, nyt alkoi sitten koulut, mattoja on pesty ja puutarhaa hoideltu. Lisänä vielä ne kaksi ihanaa naapurissa asuvaa lastenlasta, jotka tykkäävät olla mummulla hoidossa. Siinäpä se yhden ihmisen aika sitten varmasti meneekin. 

Yhdet sukat on kuitenkin valmistuneet:

River Rapids Socks
Lanka: Garnstudio Fabel
Menekki:n.70g
Puikot: Kolláge Yarns neliskanttiset sukkapuikot no.2,75


Mallineuletta on vain varsiosassa, koska mielestäni kuvio ei erottunut tarpeeksi hyvin tällä raidoitetulla langalla. Vaikka kyllähän tuo valmiissa sukassa silti aika hyvin näkyy. Tein taas kerran liian lyhyen varsiosan, minulla on aina sama pelko, että lanka loppuu kesken. Nyt lankaa jäi niin paljon, että paljon pitemmät varret olisin kyllä voinut tehdä. Varvasosan päättelyyn löysin ohjeen jostakin neuleblogista, eli laitoin viimeiset 24 silmukkaa kahdelle eri hakaneulalle, käänsin sukan nurinpäin ja tein kolmella puikolla päättelyn. Aika siisti ja helppo keino päätellä sukka.




Meidän kissa-äitikin kävi sitten leikkauksessa viime viikolla. Enää meille ei sitten tule enempää pikkukissoja. Hyvin on leikkaushaava parantunut. Suurin ongelma oli kissan sisällä pitämisessä, viikko piti olla sisäkissana. Se oli kyllä meidän Tildalle vaikeaa, lisäksi piti olla erossa pikkupennuista, jotka tietysti naukuivat makuuhuoneen oven takana surkeana äitiään. Nyt on taas kaikki ennallaan, äiti opettaa taas ulkosalla lapsilleen kissojen tapoja ja sisällä ne hurisevat yhdessä kasassa tyytyväisenä nukkumassa.


Nyt pitää alkaa valmistautumaan taas yhteen yhdeksäntuntiseen iltavuoroon. Jospa tässä vielä ehtisi aloittaa neulomaan uudet villasukat...



keskiviikko 4. elokuuta 2010

Time for tea

Eipä ole taas ollut oikein aikaa päivittää tätä käsityöblogia. Syynä on tietysti tämä marjastusaika, joka tuntuu vievän kaiken ajan. Olen käynyt poimimassa mustikoita ja vielä ne viimeiset mansikatkin piti vielä käydä keräämässä. Villivadelmatkin ovat juuri nyt kypsyneet. Mustikan poimiminen on kyllä ollut yhtä tuskaa, metsässä on nimittäin miljoonittain hyttysiä. Niiden verenhimoon ei tunnu auttavan väkevätkään myrkyt.


Olen minä  kuitenkin vähän käsitöitäkin tehnyt marjastamisen ohessa. Jokin aika sitten kerroin virkkauslehdestä, joka oli pakko ostaa siinä olleen virkatun teepannu-suojuksen takia. Ja pitihän se sitten virkata:
Malli oli siis lehdestä "Inside Crochet, issue 8".
Lanka Novita Saana, kukkaset ja lehdet eri jämälangoista, koukku 4,5. 
Lankaa meni paria metriä vaille 100g.

Saana-lanka oli kyllä hankala virkata. Se on niin löyhäkierteistä, ettei siinä ole kierrettä juuri yhtään. Koukun pää oli jatkuvasti siellä säikeiden välissä.
Kannu on vähän liian pieni tälle suojukselle, eli yläreuna vähän "lörpöttää", mutta kun isompaakaan kannua en omista, niin tämä saa kelvata. 

En tiedä, johtuuko lämpimistä ilmoista vai mistä, mutta tänä kesän meidän pihalla on ollut tavallista enemmän perhosia. Yleensä täällä on näkynyt vain niitä tavallisia nokkosperhosia, mutta nyt on aivan uusiakin tulokkaita. esim. tämä kaunotar:
Nämä käyvät syömässä näissä nauhuksen kukissa sulassa sovussa mehiläisten kanssa. Todella kaunis perhonen, näitä ei tosiaankaan ole täällä ikinä ennen lennellyt.

Viimeinen lomapäiväkin se oli sitten eilen, nyt pitäisi taas orientoitua työelämään ja mennä illaksi töihin. Onneksi jätin lomaa pitämättä vielä ne kolme viikkoa, saa sitten syyskuussakin vielä lomailla.